...všeliké špumprnákle vesmírné...v internetovém trojobalu :)

Silvestr na Vesmíru 29. 12.

30. 12. 2011 1:43

Snídaně klasicky v 8:00. Během toho co ještě mnozí spí, si početná skupina lidí dává dobrovolné ranní chvály v 7:40. Po snídani přichází slovo na den od Jendy Barborky, že prý „chceme přinést oběť“. V první části dopoledne se zdobí a všelijak pracuje…Výjimku mají umělci (tedy, pouze hudebníci a zpěváci), kteří pilně nacvičují na silvestrovský koncertek. Kolem 10:30 přijíždí soubor „Spojené farnosti“, který nám zahraje muzikál „Tarsan“. Děj se kupodivu neodehrává v džungli, nýbrž v 1.století po Kristu a hlavním hrdinou není k velkému překvapení přírodní muž, nýbrž rodák z Tarsu (proto Tarsan) – svatý Pavel. Muzikál je opravdu výborný a naprosto profesionální. O tom, jak byl povedený, svědčí následující standing ovation (tj. potlesk ve stoje), všechny nás tento muzikál nadchnul a ohromil.

Po skončení potlesku se bleskově jídelna přestavuje do původní podoby. Vzhledem k tomu, že se zapojují všichni tak jsme s tím rychle hotoví a můžeme se dát do výborného oběda. Následuje úklid, umývání nádobí, aby všechno bylo pěkně čisté a v pořádku. Dnes se poprvé od našeho příjezdu zvedla mlha a tak se nám konečně otvírají romantické rozhledy do kraje. Ty si můžeme vychutnat cestou do kostela svatého Matouše, kde máme úžasnou mši. Tmavý kostel je prosvětlen velkým množstvím svíček, které tvoří jediné osvětlení kostela, no zkrátka nádhera. Pro romantické povahy je už jenom atmosféra v kostele velkým duchovním zážitkem, který završujeme bohoslužbou.

Po večeři následuje povídání o misiích od Markéty, která byla 7 měsíců na dobrovolnické službě na slovenském romském sídlišti. Po tomto moc krásném povídání pokračujeme modlitbou v misijním rázu, modlíme se po skupinkách za různé země, které to potřebují. I přes velkou zimu se modlíme venku a věřím, že Bůh naše prosby bere vážně a vyslyší je. Tím končí náš den, koneckonců, dá se den zakončit lépe než modlitbou?

Tomáš Sixta

Zobrazeno 1193×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio